Иска законови промени и да няма процес, който да се решава само

...
Иска законови промени и да няма процес, който да се решава само
Коментари Харесай

Гневен на опашките в столичния КАТ, Ивайло Мирчев вика вътрешния министър

Иска законови промени и да няма развой, който да се решава единствено по аналогов път
Министерство на вътрешните работи: Обслужен е за 24 минути

Депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев изиска незабавни законови промени поради опашка в столичната Пътна полиция, която посетил в четвъртък сутринта. Чакал няколко часа, с цел да смени огромния ваучър на колата си. След конфликта с действителността Мирчев изиска цялостна цифровизация на услугите и даде обещание с пост във фейсбук, че ще вика в Народното събрание вътрешния министър, началника на службата, както и всички виновни, с цел да има електронни услуги.

Сагата на Мирчев почнала към 7,30 ч в четвъртък. Трябвало да смени талона поради смяна на адреса си в София. Заварил огромна опашка. Свършва термохартията на машините за издаване на номера за ред и 30 минути чиновниците не могат да намерят нова ролка, написа във фейсбук за премеждията си депутатът. И напомни многото опити за цифровизация, като в това число преди години от неговата компания предложили гратис да усъвършенстват софтуера на КАТ, само че оттова отказали. Докато от “Демократична България ” бяха в ръководството, също внесли доста промени.

Получихме цялостен отпор от Министерство на вътрешните работи администрацията и от “10 реки вода за какво не могат да се случат нещата ”, неколкократно вкарваме в Народното събрание промени в законите, с които бюрокрацията да бъде доста понижена - “мижав интерес ”, допълва Мирчев.

Затова съобщи, че ще инициира чуване на вътрешния министър в Народното събрание, на началника на Пътна полиция и на други виновни лица. От Демократична България ще желаят и изменение на наредбата на Столичния общински съвет за паркирането в София. Целта е огромният ваучър да не се сменя при смяна на адреса. Всички начинания на Демократична България щели да са обществено обявени и да се търси отговор за какво са “на трупчета ”. Ще се организират и срещи с неправителствени организации. А тези с администрацията, “която нормално спъва процеса по цифровизация ”, щели да са обществени.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че към 8,40 ч открили, че в машината за билетчета няма хартия. Веднага взели ограничения да я заредят. Бил пратен и човек да контролира опашката, с цел да не се блокира обслужването на жители.

Около 8,45 ч Мирчев изразил недоволството си от организацията и неналичието на хартия, допълниха от Министерство на вътрешните работи. И показаха, че инспекцията им посочила, че депутатът е подал документите си в 8,33 ч. Искал да запише смяна в собствеността на кола. В 8,57 талонът му бил връчен. Цялото административно обслужване е траяло 24 минути, добавиха от вътрешното ведомство. И подсетиха, че работното време на столичния КАТ е от 8 часа.

От 8 декември столичната Пътна полиция е без титулярен началник, откакто Радослав Начев стана зам.-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив. Временно преназначен на длъжността е неговият заместител - комисар Златко Златанов.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР